Jak jsme relaxovali

06.03.2016 19:18

  Poslední únorový týden byl pro skupinku třinácti seniorů - členů i nečlenů SDČR ve znamení relaxace a rekondice. Tak se totiž nazýval týdenní pobyt v Hotelu MAS v Sezimově Ústí. Šlo vlastně o jakousi formu lázní s mírnějším režimem - na programu bylo několik procedur jako např. masáže, cvičení v bazénu, magnetoterapie, kyslíková terapie apod., to vše pro zlepšení fyzické i psychické kondice. K tomu hotelový bazén prakticky neomezeně k dispozici, výlet do Tábora (v ceně pobytu) a další zájezdy např. do Soběslavi, Písku nebo solných lázní v rakouském Gmündu, které jsme si mohli přikoupit. Dále jsme sehráli i přátelské utkání v bowlingu. Přes to všechno zbyl i čas na samostatné neorganizované aktivity, jako výlet do blízké Bechyně, procházka na Kozí Hrádek a další podle chuti a zálib každého z nás. K tomu všemu ještě dva společenské večery s živou hudbou a tancem. Zkrátka bude na co vzpomínat a již jsme se dohodli a v hotelu předběžně objednali další pobyt na říjen příštího roku. O tyto pobyty určené speciálně pro seniory je totiž velký zájem a například rok 2016 je již zaplněný rezervacemi. Více napoví foto.

 

Výlet do Tábora a na poutní místo Klokoty:

 

"Partička" bowlingu:

 

Procházka na Kozí Hrádek:

 

Společenský večer:

Někteří účastníci pobytu neodolali možnosti zatančit si s břišní tanečnicí

V Sezimově Ústí je k vidění i vila a památník Edvarda Beneše. Přístup je omezený, jde o areál Úřadu vlády ČR, mimo sezónu uzavřený úplně, takže fotky jsou téměř "špionážní" skrze plot :-)

Kamenná křtitelnice a pár menších artefaktů, to v podstatě zbylo z původního Sezimova Ústí, vypáleného v roce 1420 husity:

Výlet do Bechyně nabízí nádherný výhled do údolí Lužnice i malebné uličky:

A v tomto hotelu jsme bydleli:

Foto autor článku a Míla Postawová