Malé poohlédnutí, aneb co jsme dělali po zbytek jara

30.06.2013 20:26

  Tak to nejhorší po povodních máme snad uklizeno a tak nastal čas na zklidnění rozrušených myslí i na bilanci naší práce. Co jsme tedy stihli udělat, než nám Vltava změnila plány ? 

  Pomohli jsme obecnímu úřadu s organizací slavnostního odpoledne ke Dni matek. Na této oslavě maminkám po kamýckých folklórních souborech zatančila naše taneční skupina "KántryBáby". Na červen jsme naplánovali několik akcí na naše tradiční slavnosti "Kamýcké prášení" a ještě předtím jsme uspořádali autobusový zájezd na výstavu Hobby České Budějovice. Byl to moc pěkný výlet, trefili jsme i jeden z mála hezkých dnů. Takže každý něco nakoupil sobě i blízkým, zejména zahradkáři z našich řad měli hody a autobus na zpáteční cestě "praskal ve švech". To jsme ještě netušili, že dobrá nálada nám dlouho nevydrží protože pak už jen pršelo a pršelo. 

  V sobotu 1.6. bylo v rámci "Prášení 2013" v plánu "Dopoledne s neziskovkami" pro děti k jejich svátku. Měli jsme připravenu "suchou" i "mokrou" variantu a tak jsme od rána hlídali oblohu, co nám počasí dovolí. Déšť si skutečně na pár hodin vybral volno, takže akce proběhla dle plánu. Večer sehrál místní divadelní soubor KaDiS pohádku pro malé i velké "Jak čert vyletěl z kůže" od J.Koloděje. Na diváckém úspěchu měly podíl i naše členky Zdeňka Recmanová jako spolurežisérka, Olga Poslušná a Helena Krátká coby herečky a Anna Jurisová (nápověda) bez které bychom v tom chvílemi asi "plavali". "Nezničitelná Recmanka" pak režírovala i nedělní pohádku Jana Wericha "Královna Koloběžka" v podání divadelního kroužku místní základní školy. Atmosféra v sále již byla poznamenaná zprávami, že kamýčtí dobrovolní hasiči zasahují v nedalekém Drážkově tvrdě zasaženém bleskovou povodní z dlouhého déště. I v Kamýku samotném hrozily záplavy dílem z vody prosakující z okolních lesů do sklepů a hlavně stoupající Vltavou. Tyto hrozby se začaly naplňovat večer, kdy byly zaplaveny níže položené pozemky včetně dětského hřiště. V noci z pondělka na úterý se voda přelila i do ulic. Naštěstí brzy začala pomalu ale přece jen klesat a odkrývat spoušť kterou napáchala. A mohl začít úklid, na kterém jsme se podíleli stejně jako na povodňových hlídkách.

  Stopy povodně jsou znát i teď, téměř tři týdny po opadnutí vod a tak výbor naší organizace vyhlásil na středu 3.7. brigádu na úklid dětského hřiště, jehož stav jste mohli posoudit na fotkách naší členky Heleny Krůtové v předchozím článku.

  To je zatím z Kamýku vše. Zbývá už jen Vám všem popřát už jen klidné a pohodové léto.

                                                           Předsedkyně MO SDČR v Kamýku n.Vlt. Miloslava Postawová

 

Dopoledne s neziskovkami a Helča Krátká

 Dopoledné s neziskovkami, v pozadí vpravo moje maličkost

 KaDiS po úspěšné premiéře. Vychechtaný čert uprostřed druhé řady je Z.Recmanová,

 po její pravé ruce O.Poslušná, paní v pruhovaném triku je A.Jurisová, čertice v červeně

 pruhovaných ponožkách v první řadě je H.Krátká (Admin děkuje neznámému dobrodinci

 za zaslání fotky)

Divadelní kroužek ZŠ, ve druhé řadě 3.zprava "Nezničitelná Recmanka"

 KántryBáby na Dni matek

 Zájezd do Č.Budějovic (foto stejně jako to dole paní Lenka Sládková)