Povídání o naší činnosti 1.

12.10.2011 10:42

 

Dětský karneval 19.2.2011

Necelé 3 týdny po uvedení kamýckého „kulturáku“ do provozu nastala zatěžkávací zkouška: konal se dětský karneval pořádaný společným úsilím Svazu důchodců a Pionýrské organizace. Připravit podobnou akci chce jakési peníze (ty se našly), pár dobrovolníků (ti se také našli) a pořádnou dávku chuti do díla a nadšení (o ty není nouze u SDČR ani PO).

Když nastal den D, byli jsme zvědavi, jaká bude účast a musíme říci, že předčila naše očekávání, protože se přiblížila celkově ke stovce dětí,rodičů a prarodičů.

A kdo přišel,určitě nelitoval, protože všechny zúčastněné čekaly téměř tři hodiny tanečků,hudby a soutěží, při kterých se bavily nejen děti ale i dospělí.

Děti „řádily“  s takovou chutí,že se až vnucovala myšlenka „Škoda,že tu dětskou energii nelze akumulovat,to bychom svítili a topili celý rok zadarmo“

Mnoho dospělých „netrhalo partu“ a přišlo také v maskách.

Nechyběla populární soutěž „Taneček kolem ubývajících židlí“,vystoupení klaunů Honzů (těžko říci,kdo se vyřádil více-jestli děti nebo klauni) i vyhodnocení masek,tombola a další atrakce.

Závěrem lze říci,že spokojeni byli nakonec všichni. Tím,že se sál nepodařilo vytopit na „trenýrkovou teplotu“ si nikdo zkazit náladu nenechal („řádicím“ dětem zima nebylo,jejich doprovod to překousl). Kdo přišel,asi nelitoval,kdo nepřišel, může přijít příště,protože tento karneval určitě nebyl poslední.

A ti,kdo nikam nechodí a pak v hospodě brblají do piva,že se tu nic neděje nebo že by „to udělali líp“ ? Ti nás nemůžou rozházet, takže nashledanou na příští akci.

                                     Váš Pionýr a Svaz důchodců

P.S. Pár fotek v galérii.