A další povídání od Vltavy...

02.10.2012 20:09

  Tak nám začal podzim a můžeme se poohlédnout za posledním letním měsícem. A že je po čem se pohlížet-v září jsme také nezáhaleli :-). Nakonec posuďte sami:

8.září nás poctila návštěvou komise pro vyhodnocení celostátního kola soutěže "Vesnice roku 2012" a tak jsme se snažili "prodat" výsledky dlouhého úsilí zastupitelstva, neziskových organizací a všech našich aktivních spoluobčanů. Bohužel to stačilo jen na "bramborovou medaili", ale nesmutníme-vždyť nepracujeme pro ocenění ale pro naše spoluobčany a myslím, že se nemáme za co stydět.

   Naše KántryBáby slovutnou komisi uvítaly...

   ... i pro ni zatančily.

A téhož 8.září jsme uspořádali taneční zábavu, kde nám k tanci a poslechu zahrála "Kladenská heligónka". Akce se vydařila, "Kladeňáci" hráli krásně, juchalo se, zpívalo a tančilo až do půlnoci a myslím, že lidé byli spokojeni. Jediné, co nás trochu mrzí, je poměrně malá účast. Ale to je asi problém známý i odjinud. Nakonec jsme si řekli "kdo nepřišel, jeho škoda" a dál se tím netrápili, spokojenost příchozích je více než "zapecnictví" těch, kdo zůstali na gauči u televize :-)

 

26. - 30.9. přišel již tradiční zájezd "Jizera 2012", pořádaný naší MO SDČR ve spolupráci s OÚ v Kamýku nad Vltavou. Ubytování jsme byli v Hotelu "Jizera" v Horní Sytové na pomezí Jizerek a Krkonoš. Zájezd jsme pořádali nejen pro naše členy ale i pro ostatní zájemce a tak jsme téměř zapnili autobus.

Více napoví malý fotoseriál:

Již cestou tam jsme navštívili muzeum v Mladé Boleslavi a hlavně jsme byli na exkurzi v jednom známém pivovaru:

  A že pivečko chutná :-)

Večer na hotelu jsme měli zpestřený prezentací výroby bižutérie i hotových výrobků:

 

Další dny následovaly výlety do blízkého i vzdálenějšího okolí:

   Muzeum obrněné techniky ve Smržovce, které zaujalo nejen pány

   Muzeem nás provedl a zasvěcený výklad poskytl syn majitele.

Subtropické zahradnictví v Kruhu u Jilemnice:

 

Zajeli jsme si také do Semil, kde jsme navšívili mj. Regionální muzeum:

 

  Dále jsme navštívili Novou Paku a tamní muzeum autovetránů:

  I na kafíčko došlo :-)

Na návštěvu loutkářské dílny ve Víchové nad Jizerou budeme vzpomínat ještě dlouho:

Večery od středy do soboty byly vždy veselé:

  Byla muzika...

  ...i taneček

Uspořádali jsme i minisoutěž v umělecké tvorbě z přírodních produktů:

A nastal den odjezdu. Cestu domů jsme nepojali jako závod o čelní umístění v zácpě před Prahou ale ještě pořád jako výlet, takže jsme navštívili kozí farmu v Pěnčíně, kde si mnozí z nás nakoupili chutné produkty a na závěr zámek v Hrubém Rohozci:

A pak už se jelo domů. Na závěr můžeme jen říci "bylo to krásné a bylo toho dost" a provolat "Jizera 2012 skončila, ať žije Jizera 2013 !"

  Tím pro dnešek končím, v nejbližší době nás čeká oslava Dne seniorů, pak se tady na webu (doufám) zase setkáme :-)

P.S.  Lidičky, napište nám také něco do "Knihy návštěv" nebo na e-mail, vždyť já nevím jestli ty stránky dělám dobře nebo špatně nebo jestli to vůbec někdo čte-ta "zpětná vazba" je důležitá...