Povídaní od Vltavy aneb Co jsme ten čtvrtrok dělali

29.08.2012 20:37

   Pokud jste se obávali (nebo doufali, hahaha), že jsme se odmlčeli navždy, tak vězte, že nikolivěk. Důkazem nechť jsou následující řádky. Přesto, že byly prázdniny, na zahálku naše organizace neměla čas-pořád bylo co dělat. Celé to propuklo hned po "Šlápotě" (viz jeden z minulých článku) a to 13.5. kdy OÚ Kamýk nad Vltavou pořádal 1.kamýckou oslavu Dne matek. Obec pořádala, poskytla finance a zázemí, sehnala co bylo zapotřebí a na nás bylo to pomoci zorganizovat, podílet se na programu, sehnat muziku atd.atd. Vše klaplo na výbornou. K tanci a poslechu hrály "Staropražští heligónkaři", zatančil i náš soubor "KántryBáby" a tak bylo veselo a pohodově celé odpoledne a večer. Nakonec foto napoví:

 

Sotva jsme nabrali dech, čekala nás další akce a to 18.-20.5. brigáda na chatě Jizera v Horní Sytové, která patří Pionýru a může ji využít k rekreaci každý, kdo má zájem. Šlo o úklid a přípravu na léto. Členové naší organizace tvořili v pracovní skupině drtivou většinu, ale udělali jsme to rádi-ono trochu si máknout v krásném prostředí Jizerských hor (a za luxusního počasí) není na škodu a i na "pokec" a odpočínek byl čas. Více opět foto. Pokud Vám připadnou fotky málo pracovní tak vězte, že i fotograf (moje maličkost) také "brigadničil" :-)

A pak už nastal plánovaný vrchol roku a to "Kamýcké prášení 2012"  a to ve dnech 28.5.-3.6. To je naše tradiční akce, jde o "oprašování tradic" formou obecních slavností vždy k určitému tématu-letos to bylo divadlo. A bylo na co koukat a čím se bavit. Organizátoři si řekli "Když divadlo, tak divadlo" a vzali to velkém stylu. Divadelní soubor žáků ZŠ vedený a režírovaný naší členkou Zdeňkou Recmanovou krásně sehrál známou pohádku "Tajemství staré bambitky,

pozvaní "profíci" nám zahráli "Dívčí válku" F.R.Čecha, přijel i Vladimír Hron s parádní "one man show" a jako vrchol pak bylo představení "Dalskabáty hříšná ves" provedené ochotnickým souborem KaDiS (Kamýcký divadelní spolek), jehož valnou část tvoří naše členky a režírované jak jinak než "Nezničitelnou Recmankou". Dlužno podotknout, že jsme "vyprodali kulturák"-bylo dvakrát více diváků než na dívčí válku a kdo přišel pozdě ten si nesedl...

(spodní fotka byla pořízena po předpremiéře, sehrané na soukromé oslavě stylově v Dalskabátech)

Poslední den proběhl již tradiční Pohádkový les, při kterém (také tradičně) významně pomáhaly naše členky

 

    Ono těch "vrcholů sezóny" bylo více-hned 19.6.přijela hodnotící komise soutěže "Středočeská vesnice roku 2012". Součástí akce byla i prezentace neziskových organizací, tj. i naší MO SDČR. Takže nechyběly KántryBáby, které přivítaly i vzaly do kola členy ctihodné komise. Přes důležitost soutěže panovala při prezentaci obce skvělá nálada a asi i proto Kamýk nad Vltavou ziskal Zlatou stuhu pro středočeskou vesnici roku 2012 !

21.7. nám byla za účasti zástupců Parlamentu, příslušných ministerstev a hejtmanky Středočeského kraje paní Moravčíkové tato Zlatá stuha slavnostně předána. U toho jsme samozřejmě nemohli chybět, protože ve vší skromností si myslíme, že na tomto úspěchu máme podíl, což ostatně potvrdil i starosta obce Petr Halada.

Samozřejmě nespíme na vavřínech, jako krajští vítězové jsme postoupili do celostátního kola a už teď se připravujeme na příjezd příslušné komise, která naši obec poctí návštěvou už 8.9., takže máme co dělat. Komise sice hodnotí dlouhodobou práci, ale musíme ji také patřičně "prodat".

A aby toho nebylo málo, tak téhož 8.9. pořádá naše organizace Posvícenskou zábavu, kde k tanci a poslechu zahraje "Kladenská heligónka" a zatančí pozvaný soubor orientálních tanců z Příbrami.

A koncem září pořádame tradiční pětidenní zájezd na již zmíněnou chatu "Jizera" spojený s výlety do Jizerských hor a okolí.

A teď můžete říkat, že důchodci umí jen lítat s igelitkami po hypermarketech a shánět kde je co levnější :-) 

 

Kdož jste dočetli až sem, vězte, že tento článek vznikl ve spolupráci admina webu a předsedkyně místní organizace SDČR v Kamýku n.Vlt.

paní Miloslavy Postawové