Povídání od Vltavy-listopad

02.12.2012 19:50

  Ani v listopadu se naše místní organizace neuložila k zimnímu spánku. Nebyly to sice takové "fofry" jako v létě, ale žijeme a pracujeme dál :-).

Podařilo se nám rozjet kurs práce na počítači pro zájemce (nejen) z řad seniorů a to pod heslem "Nebojte se počítače". Sešlo se sice jen pár zájemců jak naprostých začátečníků tak i pokročilejších, kteří si chtěli osvěžit své znalosti a naučit se nějaké další "vychytávky", ale vnímáme to pozitivně, protože náš lektor p.Lukáš Galko má na více času na každého z nás. A to je dobře, protože člověk začne být doopravdy starý teprve až ztratí chuť si hrát a něco se naučit.

 

A koncem měsíce se zúročila práce na projektu "Adžamal", tedy šití panenek pro charitu tak, jak jsme již informovali. V úterý 27.11. přijel štáb známé režisérky-dokumentaristky Olgy Sommerové, která natáčí dokument o těch, kdo v rámci zmíněné akce pomáhají zachránit zrak dětem ve válkami a vládou náboženských fanatiků těžce zkoušeném Afghanistánu. V dokumentu by se měly mimo jiného objevit i šičky-seniorky  z Kamýku nad Vltavou. Více napoví fotografie, které pořídila naše členka Helena Krůtová.

 Ukázka panenek

Porada s paní režisérkou

Nemusím snad dodávat, že tu práci naše členky nedělají z touhy zahrát si ve filmu ale pro radost a dobrý pocit, že někomu pomáhají...

 

A to je zatím vše, nashledanou příště. Zachovejte nám přízeň a pište nám :-)