Povídání od Vltavy nekončí...

06.11.2012 20:55

  V dalším díle našeho povídání se ohlédneme za uplynulým měsícem. Říjen už sice nebyl tak hektický, ale předzimní spánek se nekonal a bohdá konat nebude :-). Kromě nezbytného schůzování výboru a pravidelných zkoušek souboru "KántryBáby" jsme přece jen stíhali i něco navíc. Asi hlavní událostí byla oslava Dne seniorů 10.10., tentokrát netradičně bez hudby a tanečku, ale zato se zajímavou a přínosnou přednáškou na téma "Na co máme nárok v lékárně". Dvě pracovnice lékárny spadající pod IKEM se tohoto tématu zhostily velmi fundovaně a vše,co jsme chtěli vědět nám vysvětlily záživně a "lidsky". Následovalo posezení a popovídání si s paní Hankou Synkovou, která připravuje knihu o Kamýku nad Vltavou a byla velmi zvědavá na naše příběhy a pohledy na život. Přišel nás pozdravit i starosta obce pan Petr Halada. I nějaké to občerstvení bylo a tak odpoledne uběhlo příjemně, zajímavě a pohodově. Jediné, co nás trápí, je to, že si senioři z Kamýku a okolí mysleli, že akce je určena pouze členům SDČR a to přesto, že na plakátech byli zváni všichni bez rozdílu. Asi budeme muset příště více zapracovat na propagaci...

  Další událostí s účastí našich členů byla 20.října derniera hry "Dalskabáty, hříšná ves" v provedení souboru KaDiS. A už se začínáme chystat na další sezónu, zatím jsme ve fázi výběru hry.

  A protože v Kamýku už dlouho nebyla žádná komise, tak nám jedna přijela 30.10. a to komise k vyhodnocení soutěže "Starosta roku" v rámci Středočeského kraje. Náš pan starosta byl nominován mezi 5 nejlepších a tak jsme jej přišli podpořit na obecní úřad, kde se sezení konalo. 

  1.listopadu přijela po dohodě s výborem naší MO paní Štoková s převáděcí akcí na téma "My rádi vaříme, my rádi jíme". Byli jsme zvědavi, co se z toho vyklube. No a byly to speciální hrnce, jak jinak :-). Ale akce proběhla v přivětivé atmosféře, spíše formou popovídání si bez jakéhokoli nátlaku nebo vnucování čehokoli a s nadhledem. Do těch strašidelných zážitků, publikovaných v médiích to mělo hodně daleko, takže to asi lze považovat za vcelku podařenou akci.

  Nejen úspěchy je živa naše MO, takže na závěr jedno minus: Na 27.10. jsme si naplánovali podzimní turistický výšlap, ale počasí bylo bohužel proti tak důrazně, že jsme to museli na poslední chvíli "odtroubit", protože těch asi 12 km by bylo doslova o zdraví. Tak snad příště...

  Tak to je protentokrát vše, příští povídání bude zase až bude o čem psát. Těšíme se na Vaše návrhy, příspěvky i povzdechy. Pokud děláme tyto stránky špatně, napište mi to na kontakt uvedený v levém sloupci, pokud se Vám to líbí, použijte "Knihu návštěv".

                                                                                                                                                                              

Malý fotoseriálek:

Den seniorů: Napsali jsme si malý testík z našich (ne)znalostí o lékárnách

Popovídání se spisovatelkou

 

 Válečná porada, aneb Vzhůru na přípravu pohoštění

 Paní Synková si naše příběhy ráda poslechla

My rádi vaříme, my rádi jíme :-)

Na závěr předváděčky bylo žertovné losování o zábavné ceny, aneb i při prodejní akci může být švanda :-)

 A veselo bylo i u "grilování" starosty před komisí...

                                                 A to už je doopravdy vše :-)